Rolstoel en rollatorvriendelijke wandelroute Yerseke

Volg de bewegwijzering met de paarse pijl en het rol-icoontje en u weet zeker dat de route makkelijk af te leggen is met wielen.

Het is een route met een zo glad mogelijke ondergrond en worden onverharde paden zoals met los grind, gras en zand vermeden. Ook obstakels zoals fietshekjes, schuine stoepen en smalle steegjes zijn niet aanwezig op deze route.

Samenvatting
Locatie
Yerseke
Afstand
3,2 km
Knooppunten
Deze wandeling wijkt af van het knooppuntennetwerk. Volg daarom de bordjes met de paarse pijl (rechtsom bewegwijzerd).
Overig
Geheel verhard, Rolstoelvriendelijk

Vooraf zekerheid

Vooral mensen die de omgeving niet kennen, weten niet goed welke wegen ze kunnen bewandelen met een rolstoel. Met zo'n ommetje weet men op voorhand hoeveel kilometer de route is (dus hoe lang ben ik ongeveer onderweg), hoe loopt de route, hoe kom ik terug, waar kan ik parkeren, kan ik (of mijn begeleider) ook ergens uitrusten (bankje/horeca) en men weet zeker dat ze niet voor obstakels komen te staan.

Niet alleen voor rolstoelers

De doelgroep is heel divers; de wandelroutes zijn o.a. bedoeld voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, mensen met een rollator en mensen met een kinderwagen. Het gaat niet alleen om inwoners van Reimerswaal, maar ook om bezoekers/toeristen.

Picknick tafels

Op de route bevindt zich een speciale rolstoel-picknick set waar je als rolstoeler aan de kopse kant kunt aanschuiven zonder dat je tegen tafelpoten o.i.d. aanzit.

Flyers

Er zijn flyers gemaakt van elke route. Deze zijn verkrijgbaar bij de diverse locaties van Zorggroep Ter Weel en bij het Toeristisch Informatiepunt in Yerseke.

rolstoel bordje